Uw bouwkundig expert

Aanvragen

Bouwkundige inspectie nodig?

Als u zekerheid wil over de bouwkundige staat van uw woning, dan is het verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Als u een woning koopt, voldoet u met een bouwtechnische keuring ook aan uw onderzoeksplicht. En u heeft direct goed inzicht in de staat van onderhoud van de woning.

Bouwtechnische keuring met bouwkundig rapport

Bij het kopen van een woning heeft u een onderzoeksplicht. Dat houdt in dat u de plicht heeft om voldoende onderzoek te doen naar de bouwtechnische staat van de woning die u koopt. Daarom laten veel mensen een bouwkundige keuring uitvoeren. U voldoet dan niet alleen aan uw onderzoeksplicht, maar u heeft ook inzicht in eventuele gebreken van de woning. 

Een bouwkundige inspecteert uw woning. Hij kijkt o.a. naar de volgende dingen:

De bouwkundige maakt tijdens de keuring foto's en aantekeningen, zodat hij achteraf een bouwkundig rapport kan opstellen. In dit rapport staan alle bouwkundige details van de woning, inclusief de aandachtspunten. U heeft dus informatie over de staat van de woning en ook een lijstje met aandachtspunten die u kunt oppakken.

Bouwkundige meeloopkeuring

Het is ook mogelijk om een bouwkundige meeloopkeuring uit te voeren. U gaat dan samen met de bouwkundige door het huis. U maakt zelf aantekeningen en foto's. U krijgt bij een meeloopkeuring geen bouwkundig rapport. U voldoet met een bouwkundige meeloopkeuring wel aan uw onderzoeksplicht.

Bouwkundige keuring aanvragen